2011. május 9., hétfő

Tűz-Őselem

 
A Tűz az öt Őselem egyike, a Dél égtáj rendelhető hozzá, kardinális színe a piros, szekunder színe a narancssárga. A Tattwa rendszerben jele a piros háromszög.
image
Az nyugati mágikus hagyományokban a Tűz Őselem jele a csúcsával felfele mutató háromszög. Ez többek között a tűz, az Athame és a fallosz stilizált rajza is lehetne.

image     image  image

 
A Tűz Őselem a szeszélyességet, szenvedélyt, erőt, érzelmeket, agresszivitást, akaratot, pusztítást, bátorságot, lobbanékonyságot és a haragot reprezentálha. A hozzá kapcsolódó helyek leginkább a tűzrakó helyek és a vulkánok.
A Tűz Őselem elementális lényei a szalamanderek.
image image

A Tűznek alárendelhető chakra a Solar Plexus (Napfonat).
image
A Tűz elem a Nap hatása alatt áll. Ezt támasztja alá a Tűz piros színe, az akarat és a teremtő energia kapcsolata a bolygó és az Őselem között.
image
A Tűz Őselem leginkább a Szerelem Misztériumának erős és szenvedélyes mivoltát hordozza magában. A Tűz reprezentál minden haragot, indulatot, minthogy az erdőtűz felemészti az erdőket. A Tűz szimbolizálja a vért ami az ereinkben csorog, a Varázserőt és mindent ami az erőhöz és a kiáradáshoz kapcsolódik.
A Tűzhöz szorosan kapcsolódik a szexualitás is. Ide sorolható a legtöbb dolog, ami kirobban belőlünk, úgy mint a vulkánok kitörése vagy az ejakuláció.
Ez az Őselem számomra leginkább a szenvedélyes dolgokat jeleníti meg. Nem hiába mondjuk a hölgyekre vagy románcainkra, hogy tüzesek.


Amikor a Tűzről elmélkedünk, meditálunk, fontos megértenünk, hogy ugyan, ez a pusztítás Őseleme is, de ugyanúgy fontos a tökéletesség, a körforgás és a fejlődés szempontjából.
Egy erdőtűz ugyan porig rombolhatja az erdőt, de megtisztítja azt és egyben lehetőséget is ad, hogy új dolgok nőjenek a régi helyett.

A Tűz jellegű istenségek általában bátrak és mind teremtő energiával és nagy akarattal rendelkeznek.
Erősen tűz jellegű istenek:  • Szarvakkal Ékes Úr
  •  image


  • Helios
    image


  • Ares/Mars
  • image


  • Ra
    image

Erősítsenek benneteket a Tűz Szellemei!

Áldás!

/Darien Ezio Auditore da Firenze/
Ezüstvér


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Élet és lélek

Élünk, mozgunk, alkotunk. Egy ponton meg kell tanulnunk önmagunkkal mint spirituális lénnyel azonosulni. Az Univerzumban minden energia. ...