2014. július 15., kedd

Hogyan élhetünk boldog életet

Mi is a boldogság?

Az emberiséget mindig is foglalkoztatta, hogy vajon mi a boldogság kulcsa. Különböző utakon érhetjük el azt, függően az egyéni igényektől. Képzeljük el úgy, mint általános jólétet bőségben, egészségben, sikerben, gazdagságban, szeretve mások és önmagunk által. Ebben az állapotban szüntelenül megtapasztaljuk, átéljük a kicsiny és a nagy dolgok jelentőségét mindennapi életünkben. Ez egy ideális állapot, melynek elérésére érdemes törekednünk. Ha komoly szándékkal állunk e célhoz, akkor minél hamarabb bele kell kezdenünk az ezzel kapcsolatos feladatok végzésébe. Ha éppen most nem vagy boldog, tégy érte, hogy azzá válj!

Lépcsőfokok a boldogság eléréséhez

Fordítsunk időt magunkra:
Legyünk ápoltak, fittek, jól tápláltak. Tisztálkodjunk rendszeresen. Figyeljünk egészségünkre, jelenjünk meg fél évente fogorvosnál ellenőrzésre, tartsuk épen fogainkat és ha kezelésre van szükségünk, lelkiismeretesen menjünk el rá. Mindezt önmagunkért tegyük, tekintsünk rá egyfajta ajándékként egy szeretett személynek: önmagunknak.
Foglalkozzunk szeretteinkkel:
Legyen az szülő, férj, feleség, gyermek, nagyszülő, unokatestvér vagy barát. Érdeklődjünk felőlük, látogassuk meg őket, okozzunk nekik örömöt. Azon keresztül amit nekik adunk, mi is sokat kapunk vissza, ami hozzájárul személyes boldogságunkhoz.


Halgassunk lelkiismeretünkre,

amikor el kell döntenünk mi jó és mi rossz számunkra. Kerüljük az ártó tetteket és cselekedjük azt, amit helyesnek ítélünk. Ez segít harmóniában élnünk az Univerzummal, támogatja a pozitív, építő változásokat. Hozzájárul az egyén általános jókedvének fenntartásához azon egyszerű oknál fogva, hogy cselekedetei nem keltenek zavart vagy hoznak létre blokkokat.


Építsük a világot cselkedeteinken keresztül:

Járjunk elöl jó példával, magatartásunkkal, ahogy a rossz, úgy a jó viselkedés is ragadós. Emberi lényként felelősek vagyunk cselekedeteinkért. Környezetünkben akár tudtunkon kívül is sokan lehetnek, akiknek fontos, hogy mit cselekszünk. A gyermekek és a ránk felnéző személyek különösképpen fogékonynak, de még egy arra járó is sokat tanulhat hozzáállásunkból. Ezért, ha építjük környezetünket, segítünk másokon, felismerjük és kijavítjuk hibáinkat, a körülöttünk lévőket is hasonló cselekedetekre inspiráljuk. A jó példa fog továbböröklődni, ami támogatja az épülést melynek eredménye a boldogság. 


Éljünk spirituális életet!

Töltsünk időt meditációval, imával, gyakoroljuk a hitünket, bármelyik vallást is mondjuk magunkénak.
A hit reményt ad, mely átsegít a nehéz időszakokon. Adjunk magunknak lehetőséget arra, hogy ezt a csodát megtapasztaljuk.Legyünk őszinték! 

Nem is hinnénk mennyi minden múlik azon, hogy valóságnak megfelelő információkat adunk tovább, áramoltatunk ki. Gondoljunk bele, hogy mennyivel könnyebb igazat mondani annak, aki bizalommal fordul hozzánk. Így biztosíthatjuk az energiák szabad áramlását. A bizalom bizalmat szül, s ennek megtapasztalása, átélése segít boldogságunk elérésében.


Nézzünk erre a valóságból egy esetet:

Géza és Erzsi egy szerelmespár. Erzsi legnagyobb félelme, hogy egy nincstelen, szegény emberbe szerelmes és hozzá megy feleségül, akit nem lát arra alkalmasnak, hogy gondoskodni tudjon a jövőbeli közös családjukról. Gyermekkorában sokat nélkülözött és változtatni akart ezen, így bár szereti Gézát, nem mer feleségül menni hozzá. Úgy érzni, hogy felelőtlen, hiszen nem látja, hogy igyekszik munkát találni, vagy tenni azért, hogy ez az állapot változzon. Géza fél Erzsinek elmondani, hogy ő valójában igen tehetős ember, csodálatos életet tudna biztosítani mindkettőjüknek. Hiszen sokat csalódott már, így inkább azt mondja, hogy szegény. Erzsi végül nem fogadja el a gyűrűt. Fáj neki amit valóságnak hisz. Géza hazugsága. Ha őszinték lennének egymáshoz, helyzetük sokkal könnyebb volna.


Legyünk becsületes, törvénytisztelő polgárok!

Ismerjük jogainkat és kötelezettségeinket. Ezáltal jobban megismerjük az adott országot, ahol élünk, fejlődik az igazságérzetünk meg tudjuk védeni magunkat, másokat és képessé válunk jó és hasznos elemeivé válni a társadalomnak. Jelentsük a hatóságoknak, ha tanuja leszünk egy bűnténynek. Ha vásárlás alatt azt látjuk, hogy valaki lop, szóljunk egy bolti alkalmazottnak, biztonsági őrnek, tulajdonosnak, vagy ha kell, a rendőrségnek. 
Ha családon belüli erőszak áldozatai, vagy szemtanui vagyunk, bátran forduljunk a helyi családsegítő szolgálathoz. Ha az üzleti életben követnének el ellenünk szerződés szegést, vagy más visszaélés áldozatává válunk, keressünk ügyvédet és álljunk ki az igazság mellett. 
Ha tudomásunkra jut, hogy valaki illegális szoftvert, CD-ket, DVD-t birtokol, kötelességünk feljelenteni az illetőt. Fizessük ki a számláinkat időben, legyünk pontosak az adóelszámolás során, hogy az megfeleljen a valóságnak. 


Végezzük el kötelességeinket!

Az írott törvényeken túl is megannyi kötelességünk lehet, a munkánk szabályszerű elvégzésétől olyan apróságokig, mint kivinni a szemetet. Legyünk tisztában azzal, hogy mik a felelősségeink, hogy miért vagyunk ezekért felelősek, aztán tegyük meg a dolgunkat. Legyünk tudatában annak, hogy miként építjük ezek elvégzésével magunkat és környezetünket. Aki felelősséggel cselekszik, annak munkája eredményes és minőségi. Az ilyen munkára büszkék lehetünk. Családunk, barátaink, munkatársaink, főnökünk elismeréssel fognak gondolni ránk. A felelősséggel végzett munka boldogsággal tölt el, hiszen képességeink szerint a legjobbat adtuk a világnak. Kötelességeink felelősségel történő teljesítése hosszú távon szavatolja eredményességünket, biztonságunkat, sikerességünket. 


Bízom benne, hogy sikerült egy-két tippet adnom a személyes boldogság eléréséhez.
Ezek után kívánok minden olvasónak:
"Sok-sok boldogságot!"

Meredith A. Stonewell

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Élet és lélek

Élünk, mozgunk, alkotunk. Egy ponton meg kell tanulnunk önmagunkkal mint spirituális lénnyel azonosulni. Az Univerzumban minden energia. ...